22. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kangur: püstitame oma Pärnu mnt krundile ärimaja

Fer Kinnisvara osaniku Margus Kanguri sõnul püstitavad nad Tallinnas Pärnu mnt 139 olevale vabale krundile ärimaja.

Tallinna linnavalitsus muutis käskkirjaga Pärnu mnt 139 kinnistu (52 410 m2) sihtotsarvet, senine tootmismaa uueks sihtotstarbeks määrati ärimaa.

„Sellepärast muudeti, et seal tootmist enam pole. Seal ongi kõik ärimaa. Ja vastavalt detailplaneeringule lähevad need ka eraldi kruntimisele, kõik need ettevõtmised, mis seal peal on. Situatsioon on ju ka täna sama, seal ongi ju kõik äriobjektid,“ kommenteeris Fer Kinnisvara, mis on Pärnu mnt 139 krundi üks omanikke, osanik Margus Kangur põhjusi, miks maa sihtotstarvet muudeti.

Mida see korrastamine tähendab? „Seal on üks suur krunt, mis on kaasomandis, need jaotatakse ärimaadeks ja siis osadeks, liidetakse sõltuvalt kellele ja kuhu. Ma ei ole targem, sest ma täpselt ei tea ausalt öeldes,“ märkis Kangur.

Kas sinna kinnistule võib ka mõni uus ehitis kerkida? „Vastavalt detailplaneeringule on sinna tahapoole planeeritud küll ärimaid veel ja minu arvates küll ka korterelamuid. Aga ma ei tea, kui aktuaalne see täna on, see maa ei kuulu meile ja ma ei tea mida nende omanikud teevad,“ märkis Kangur.

„Meie maal on küll veel üks krunt, kuhu me kavatseme ärihoone püstitada,“ sõnas Kangur ning lisas, et oma krundi peal on nad ka ise arendajad. Teiste arendajate kohta ta miskit kosta ei osanud.

Krundi suuromanikud on ettevõtjad Mati Tusov ja Oliver Kruuda. Tükikesed krundist jagunevad ASi Kalev ja Kalev Real Estate Company, Krono Holdingu, Raldon OÜ ja Fer Kinnisvara vahel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785