20. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paide MEK: hirm on, et klientide rahakott muutub õhemaks

Küsimusele "Mida ootate ehitusturult 2008. aastal?" vastas Paide MEKi ehitusdirektor Janek Lohu, et väike hirm on, kui vaadata börsil kukkuvaid aktsiahindu, sest see tähendab paljude potentsiaalsete klientide rahakotid muutuvad õhemaks, mis omakorda mõjutab tellimusi.

„Ehituses käib ju kõik inertsist: mingil ajal läheb ehitusfirmadel hästi, tellimusi on piisavalt palju ja mingiks ajaks on stabiilne seis garanteeritud. Sellele järgneb mõõnaperiood. Praegu on Paide MEKil sõlmitud ehituslepinguid 100 miljoni krooni eest ja töid erinevatel ehitusobjektidel jätkub suveni,“ rääkis Lohu.

Teisalt tõdes ta, et pingutama peab kõvasti leidmaks firmale ka ülejäänud poolaastaks tasuvaid töid. „Olukord päris lootusetu siiski pole. Mitmed kaubanduskeskused plaanivad kõvasti pinda laiendada, samuti hakkab Euroopa Liidu rahade toel hoogustuma põllumajandusehitus. Nii et tööpõld on lai.“

On võimalik, et paljudes Tallinna ehitusfirmades ongi palgad Soomele järele jõudnud, kuid nende ettevõte selliste palkadega võistelda ei suuda,ütles ehitusdirektor kuuldustest nagu hakkaks Eestis ehitajate palgad jõudma järele jõudma Soomes pakutavatele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785