20. veebruar 2008

Paide MEK: hirm on, et klientide rahakott muutub õhemaks

Küsimusele "Mida ootate ehitusturult 2008. aastal?" vastas Paide MEKi ehitusdirektor Janek Lohu, et väike hirm on, kui vaadata börsil kukkuvaid aktsiahindu, sest see tähendab paljude potentsiaalsete klientide rahakotid muutuvad õhemaks, mis omakorda mõjutab tellimusi.

„Ehituses käib ju kõik inertsist: mingil ajal läheb ehitusfirmadel hästi, tellimusi on piisavalt palju ja mingiks ajaks on stabiilne seis garanteeritud. Sellele järgneb mõõnaperiood. Praegu on Paide MEKil sõlmitud ehituslepinguid 100 miljoni krooni eest ja töid erinevatel ehitusobjektidel jätkub suveni,“ rääkis Lohu.

Teisalt tõdes ta, et pingutama peab kõvasti leidmaks firmale ka ülejäänud poolaastaks tasuvaid töid. „Olukord päris lootusetu siiski pole. Mitmed kaubanduskeskused plaanivad kõvasti pinda laiendada, samuti hakkab Euroopa Liidu rahade toel hoogustuma põllumajandusehitus. Nii et tööpõld on lai.“

On võimalik, et paljudes Tallinna ehitusfirmades ongi palgad Soomele järele jõudnud, kuid nende ettevõte selliste palkadega võistelda ei suuda,ütles ehitusdirektor kuuldustest nagu hakkaks Eestis ehitajate palgad jõudma järele jõudma Soomes pakutavatele.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688