20. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aaviksoo müüs Rumeenias endise leivatehase krundi korterelamu ehitamiseks

Peep Aaviksoo ja tema partnerite investeerimisfirma IPC tegi Rumeenias oma suurima tehingu müües Hispaania kinnisvarafirmale Realis 12,2 miljoni euro (191 miljoni krooni) eest endise leivatehase krundi Bukarestis, kuhu uus omanik kavatseb ehitada 280 uut korterit.

“Aaviksoo sõnul osteti tehas nelja miljoni euro (62,6 miljoni krooni) eest vähem kui kaks aastat tagasi. Krundile tehti detailplaneering ja projekt uute korterite ehitamiseks, misjärel hakkas sadama pakkumisi ehitajatelt ja arendajatelt krundi ülesostuks. Parima hinna oli valmis välja käima Hispaania börsifirma Realia,” kirjutas Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu oma blogis.

"Algselt oli plaanis ise korterid välja arendada. Ehitamine pole aga nii lihtne ja sellega kaasnevad igasugused probleemid. Meile pakutud tootlus ületas ootusi ja otsustasime projektist väljuda, investeerides saadud kasumi uute maade ostmisse," rääkis Aaviksoo.

Ehkki Bukarestis on kinnisvara hinnad kõvasti kerkinud ja võrreldavad juba Moskva, Peterburgi või Kiieviga, ei saa Rumeenias kinnisvarabuumist Aaviksoo hinnangul veel rääkida. "Rumeenias on seis nagu Eestis 2000. või 2003. aastal. Buumini on veel aega küllaga," ütleb Aaviksoo.

IPC, kus Aaviksoo äripartnerid on Indrek Elhi ja Ciprian Lopata, omab Rumeenias kinnisvaraportfelli, mille väärtus küündib poole miljardi kroonini. Bukarestist väljaspool kuulub IPC-le kümme krunti, peamiselt Transilvaanias ja Lääne-Rumeenias. Luurel on käidud ka naaberriigis Moldovas, kirjutas Tänavsuu.

IPC Real Estate AS on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille tegevus on keskendunud kinnisvaraarendusele, -investeeringutele ja –vahendusele Rumeenias. IPC Real Estate AS ainuaktsionäriks on investeerimisfirma IPC Investment OÜ, millest 95% omanikeks on läbi isiklike valdusfirmade Peep Aaviksoo, Ciprian Lopata ja Indrek Elhi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785