19. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Industriaalvara: plussid on nõudlus äripindadele ja tellijakeskne ehitusturg

Industriaalvara OÜ juhataja Mart Mägi ütles aripaev.ee-le, et ettevõte peab möödunud aastat heaks ja nõudlus äripindade järele on jätkuvalt olemas.

„Nõudlust äripindade järele on ja ehitusturg on ka muutunud nn „tellijakeskseks“. "Eelmine aasta startisime uute projektidega, ära ei müünud, pigem otsisime objekte juurde," rääkis Mägi, kelle sõnul hoonete valmimist veel sel aastal oodata ei ole, küll aga järgmisel.

Juhataja sõnul tegeleb Industriaalvara OÜ pikemaajaliste üüriprojektide arendamisega konkreetsetele üürnikele, erakinnisvara arenduse-müümisega ei tegele nad üldse.

Statistikaameti andmetel sooritati 2007. aastal 50 000 kinnisvara ja hoonestusõiguse ostu-müügitehingut koguväärtusega 58,5 miljardit krooni, mis tähendab langemist kolme aasta tagusele tasandile. 2007. aastal jäi kinnisvara ja hoonestusõiguse ostu-müügitehingute koguarv ja tehingute koguväärtus viiendiku võrra alla 2006. aastale.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785