Linna osalusega tulevane Haabersti perearstikeskus kütab kirgi

Tallinn teatab uhkelt, et hakkab
Haaberstisse esimest perearstikeskust ehitama, kuid perearstid kinnitavad, et
asja ajavad nemad.

Mullu aprillis andis Tallinna abilinnapea Merike Martinson teada, et kuna omavalitsused võivad 2008. aastast pidada üldarstiabi äriühinguid, on neil mõttes luua linna perearstikeskus. "Meil on ühe perearstikeskuse ehitamine plaanis, kui me jõuame seda. Siis juba sõlmib linn haigekassaga lepingu ja palkab perearstid, nii et perearst saab tegelda ainult arstiabiga,“ rääkis Martinson.

Loomulikult tekitas avaldus perearstide hulgas pahameelt ja Haabersti perearstide seas vaat et paanikat. Viidatud linna perearstikeskus peaks esialgsete plaanide kohaselt tulema praeguse Väike-Õismäe polikliiniku lähedusse. Praegune amortiseerunud hoone Ehitajate tee 137, mida pole mõtet renoveerida, läheb lammutamisele.

Samuti muudeti juba 2007. märtsis selle katastriüksuse sihtotstarve sotsiaalmaast elamumaaks – seega tagasiteed nagu pole. Praegu asub Ehitajate tee 137 Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH) Väike-Õismäe Polikliinik, Apteek 1 ketti kuuluv Õismäe polikliiniku apteek, Haabersti Perearstikeskus üheksa perearstiga, Järveotsa Perearstikeskus kuue perearstiga, kaks ühe arstiga osaühingut ja üks füüsiliselt isikust ettevõtja. Kokku on neil 20 nimistut.

Avalikkuses jäänud mulje, nagu organiseeriks tervisekeskuse ehitamist linn, ajas Järveotsa perearstikeskuse ühe osaniku Diana Ingeraineni naerma: „Võin kätt südamele pannes öelda, et meie organiseerime keskuse ehitamist. Lõime eelmise aasta lõpus isegi SA Õismäe Tervisekeskus, et raha koguda.“

Loe pikemalt homsest Meditsiinilehest!

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed