18. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitaja nõuab Tallinnalt tagatisraha tagasi

Mullu sügisel Väike-Rannavärav 6 kinnistule sajakohalise maa-aluse parkla rajamise õiguse võitnud OÜ Albamill loobub ehituse kallinemise tõttu plaanist ning tahab linnalt tagasi 1,8 miljoni kroonist tagatisraha.

Sügisel linna korraldatud konkursi võitnud Albamilli esindav advokaat Toivo Viilup märkis kirjas linnapea Edgar Savisaarele, et firma loobub hoonestusõiguse lepingu sõlmimisest, sest parkla rajamine ähvardab kujuneda kavandatust kallimaks. Ning seda linna süül, kirjutas Postimees.

Viilupi väitel esitas Tallinn enampakkumise käigus ebaõigeid andmeid kinnistu all asuvate kanalisatsioonikollektorite ja nendega seotud ehituspiirangute osas.

Viilupi sõnul välistas Tallinna Vesi algselt parklat läbivate kollektorite peal igasuguse ehitustegevuse, hiljem siiski nõustus sellega, kuid esitas täiendavaid tingimusi. Nii peaks firma näiteks ehitama tunnelkollektorit kaitsva konstruktsiooni.

Viilupi sõnul poleks Albamill konkursil üldse osalenud, kui oleks teadnud, et parkla rajamine kehtestatud tingimuste kohaselt osutub võimatuks ning Tallinna Vee ettekirjutused muudavad ehitustööd märkimisväärselt kallimaks.

Samuti nõuab Albamill tagasi 1,8 miljonit krooni tagatisraha, mille firma andis linnale enne enampakkumist.

Tallinna maa-ameti juhataja Alo Brandt lausus, et linn ei ole ettevõtteid konkursi tingimustega eksitanud – need tulenesid 2002. aastal kehtestatud detailplaneeringust, mis oli ka ASiga Tallinna Vesi kooskõlastatud.

Albamilli taotluse kohta mitte sõlmida lepingut ja saada tagasi 1,8 miljoni kroonine tagatisraha, lausus Brandt, et küsimusega tegelevad juristid ning veel pole midagi otsustatud. Ta lisas, et kui praegune konkurss peaks nurjuma, korraldab linn kindlasti uue.

ASi Tallinna Vesi kommunikatsioonijuhi Reigo Marosovi kinnitusel pole veefirma nõudmisi oma suva järgi muutnud, uue olukorra lõi keskkonnaministri määrus 2005. aasta detsembrist. Selle kohaselt peab viiemeetrine kaitsevöönd olema torustikel, mille siseläbimõõt on 1000 mm või enam ning mis on paigaldatud üle kahe meetri sügavusele või allmaakaeve õõnesse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785