12. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT Ehitus alandas korterite hindu 36%

YIT Ehitus langetas Pärnu Papiniidu majade korterite hindu võrreldes möödunud aasta novembriga 36% ja Tallinnas 31%.

Sellel aastal YIT uute korterelamute ehitamist ei alusta, teatas ettevõte.

YITi teatel on allahindlused kõikidel YIT projektidel Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Keilas. „YIT kontserni kuuluva AS YIT Ehituse juhtkond on otsustanud langetada korterite hindu lähtuvalt kinnisvaraarendusprojektide pikast ajaskaalast. Seda eriti Eestis, kus viimase 6-7 aasta jooksul on esinenud väga suuri kõikumisi nii ehitushindades kui ka realiseeritava kinnisvara müügihindades,” lausus ASi YIT Ehitus kinnisvaradirektor Rein Soosalu.

„Koos viimase paari aasta rohkete kinnisvaratehingute ning paralleelselt sellega kerkinud ehitushindadega väga kõrgele tõusnud hinnad ei ole jahtunud kinnisvaraturul enam õigustatud. Võib öelda, et praeguseks hetkeks on tehingute arv normaliseerunud ning seetõttu oleme otsustanud müüdavad korterid ümber hinnata,” põhjendas Soosalu. Kas tulevik võib tuua veel allahindlusi erinevatel projektidel YIT Ehituse juhatuse esimees Priit Sauk kinnitada või ümber lükata ei tahtnud, kuid tõdes, et YITi nägemuse kohaseltvõikspraeguste tingimustel tasemel tehingud toimuda.

Tema sõnul pole tegemist kriisiga. „Meie ja ka konkurentide hindade alandamine näitab, et kinnisvaraturg on stabiliseerunud ja tasakaalustunud ning korterid on saavutamas klientide silmis õiglast hinda. Turg on täna ostjatele endiselt piisavalt atraktiivne. Jätkame uute projektide ettevalmistamise ning olemasolevate projektide müügiga. Massilist uuselamute ehitamist, nagu toimus mõni aasta tagasi, pole enam põhjust loota. Seepärast on ka YIT hetkel otsustanud, et käesoleval aastal uusi kortermaja-projekte ei käivitata,” rääkis Rein Soosalu. Sauk ütles hinnalanguse põhjustest rääkides, et eks hinnapoliitika vastab praegusele turuolukorrale.

„Suurim hinnaalandus on Pärnus – kuni 36%. Seda on väga palju, kuid tuleb meeles pidada, et võrdluseks on müügiaktiivsuse kõrghetke hinnad,” sõnas ASi YIT Kodu kinnisvara müügijuht Marko Sillar.

Allahindlused on kõikide projektide korteritel, Tallinnas lisaks Suur-Ameerika majale ka Ehitajate teel kuni 26%, Noole majas kuni 18% ja Mäepealse majades kuni 12%. Tartu Raatuse ning Aleksandri tänava majades kuni 25% ning Keilas Põhja tänava maja korteritel kuni 27%.

AS YIT Ehitus on Eesti ehitusettevõte, mis on asutati 1991. aastal. AS YIT Ehitus kuulub alates 2001. aastast Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuva ettevõtte YIT kontserni, mille kaheksas riigis tegutsevas tütarettevõttes töötab üle 24 000 inimese. YIT kontserni 2007. aasta käive oli 57,7 miljardit krooni, millest käive Balti riikides oli 3,4 miljardit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785