7. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased teevad kinnisvaraäri Costa Rica vihmametsas

Kuressaare lennujaama endine juht Illar Tennorajab koos väliseesti ökoloogiga vihmametsa bangalote ja luksusvillade küla.

Eestlastele kuuluv MTÜ Integrated Conservation Research ostis Costa Ricas Jaco ja Tarcolese linnade vahel paiknevas vihmametsas 20hektarilise maatüki ning ostab tänavu veel 40 hektarit juurde, kirjutas Eesti Ekspress.

Poolehektarilise krundi Vaikse ookeani äärde Carara kaitsealale võib Illar Tenno ja väliseestlasest vihmametsauurija Illar Muuli käest osta umbes 1,6 miljoni krooniga. Soodsamad eramud ehitatakse tiikpuust ja bambusest, nende hinnad algavad paarist miljonist kroonist. Uhkemad villad maksavad 5-10 miljonit krooni.

Ehitusprojekti kogumaksumus on üle 50 miljoni krooni, mis on Eesti mõistes tagasihoidlik, kuid Costa Rica ülimadalaid ehitushindu arvestades märkimisväärne. Investeering loodetakse neljakordselt tagasi teenida.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785