Sõnajalgade perekonda ähvardab maatükkidest ilmajäämine

Perekond Sõnajalg peab loobuma nende poolt
Salme vallas erastatud üleliigsest maast, kuna pere on erastanud lubatust 15
hektarit enam.

“Vastavalt vabariigi määrusele ja kehtivatele seadustele võib üks isik erastada kuni 10 ha metsamaad, maakorralduse nõuetest tulenevalt võib erastatava maa pindala olla veel 5 ha suurem ehk kokku 15 ha,” vahendas Salme vallavanem Kalmer Poopuu sõnu Oma Saar.

Vallavanema sõnul ei ole üle piirmäära ulatuvad numbrid suured. “Kõik eksimused jäävad vahemikku 0,6–3 ha,” sõnas Poopuu, kelle sõnul on viis inimest (Oleg, Andres, Viivi ja Siiri Sõnajalg ning Elvi Maripuu) kokku erastanud 22 maatükki.

“Me tuletasime maade erastamise piirmäära ületamist neile uuesti meelde ning andsime 10. veebruarini aega otsustada, millistest maadest nad loobuda soovivad,” lausus Poopuu, lisades, et asi võetakse 18. veebruari vallavolikogu istungi päevakorda.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed