6. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõnajalgade perekonda ähvardab maatükkidest ilmajäämine

Perekond Sõnajalg peab loobuma nende poolt Salme vallas erastatud üleliigsest maast, kuna pere on erastanud lubatust 15 hektarit enam.

“Vastavalt vabariigi määrusele ja kehtivatele seadustele võib üks isik erastada kuni 10 ha metsamaad, maakorralduse nõuetest tulenevalt võib erastatava maa pindala olla veel 5 ha suurem ehk kokku 15 ha,” vahendas Salme vallavanem Kalmer Poopuu sõnu Oma Saar.

Vallavanema sõnul ei ole üle piirmäära ulatuvad numbrid suured. “Kõik eksimused jäävad vahemikku 0,6–3 ha,” sõnas Poopuu, kelle sõnul on viis inimest (Oleg, Andres, Viivi ja Siiri Sõnajalg ning Elvi Maripuu) kokku erastanud 22 maatükki.

“Me tuletasime maade erastamise piirmäära ületamist neile uuesti meelde ning andsime 10. veebruarini aega otsustada, millistest maadest nad loobuda soovivad,” lausus Poopuu, lisades, et asi võetakse 18. veebruari vallavolikogu istungi päevakorda.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785