6. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolle alandas korteri hinda 1,3 miljoni krooni võrra

Kinnisvarakrahhi Visuaali (KVKV) andmetel alandati renoveeritud korteri hinda ligi 1,3 miljonit krooni, mis KVKV sõnul näitab selgelt, et hindades oli lihtsalt õhk sees.

„Kuigi tõenäoliselt on tegemist viimaste korterite kiirmüügiga, on siiski tähelepanuväärne, et näiteks korterit 13 on kokku alla hinnatud 1283500 krooni väärtuses,“ kirjutas KVKV täna ning lisab arutelu: „See näitab päris hästi ära, et hindades oli lihtsalt õhk, mitte reaalne põhjus. Ruutmeetri hind 44303 krooni on praegu 29274 krooni. Kui ka selle hinnaga müüa ei õnnestu ja müük toimub näiteks 25000 või 20000 krooni tasemel m² kohta, siis konkreetse korteri hinnas peaks toimuma langus vastavalt -43,57% ja -54,86%. Kas nii ka läheb, ei ole veel selge.“

KVKV andmetel alandas kinnisvara pakkuv AS Kolle hindu keskmiselt 22% ning kuna tegemist oli järjekordse langetamisega, on Tatari tänav 20 korterite hindu kokku alandatud ligi 30% ulatuses.

“Jah, tõepoolest, AS Kolle tütarettevõtte OÜ Laerto Invest on alandanud Tatari 20 katusekorrusel asuvate 2 stuudiokorteri müügihinda. Soovime pöörata tähelepanu asjaolule, et KVKV poolt toodud kommentaarid, arvutused ja eeldused loovad tegelikkusest moonutatud pildi," kommenteeris KVKVs avaldatud andmeid AS Kolle Kinnisvaraarenduse direktor Anton Nikitin.

Kolle AS asutati 1988ndal aastal, väikeettevõte reorganiseeriti 1990ndal erakapitalil tegutsevaks aktsiaseltsiks, selgub ettevõtte kodulehelt.Teostatavate tööde maht jaguneb Eesti, Läti, Vene Föderatsiooni ja Ukraina vahel. Ettevõtte juhatuse esimees on Igor Geller.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785