6. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avaroni kinnisvarafond kasvatab raha Venemaal

Avaron ning Koger & Partnerid registreerisid finantsinspektsioonis Avaron RED Volga Fondi, mis investeerib Venemaa kinnisvaraturule. Fond ootab raha6. märtsini.

Kinnine investeerimisfond Avaron RED Volga Fond tegutseb esialgsete kavade kohaselt neli aastat, kuid kinnisvaraarenduse lisandumisegavõib fondi eluiga pikeneda seitsmele aastale. Minimaalne investeeritav summa ulatub78 233 kroonini.

Avaron RED Volga ostab umbesTallinna ja Riia suurustes linnades maad. "Meie eesmärk on osta maad, mis sobiks elamute ja segatüüpi arendusteks, taotleda detailplaneeringud ja ehitusload ning müüa krundid kolme-nelja aasta jooksul kinnisvaraarendus- ja ehitusfirmadele," ütles Kristel Kivinurm-Priisalm.

Venemaa väikelinnade kasuks räägib riigikiire majanduskasv, kõrged toorainehinnad ning Moskvaleja Peterburile omase tarbimisbuumi levik.

Kivinurm-Priisalm lisas: "Arvestades väikelinnade väga madalat stardipositsiooni, on neil tänu tööstusele, sisemaisele nõudlusele ja riigi poolt tehtavatele infrastruktuuri investeeringutele potentsiaali järgneva nelja-viie aasta jooksul kiiresti areneda."

"Kui me esimest korda uurisime investeerimisvõimalusi väikelinnades, mis oli üle 2 aasta tagasi, oli sealne olukord üsna kehv,"selgitas Kivinurm-Priisalm ajastust. Praegu on Venemaal aga algamas majandusbuum.

Avaroni kinnisvarafondi juhib Aadu Oja. Osa meeskonnast töötab Vene väikelinnas Vologdas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785