5. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki uut peahoonet ehitab järjekordne puuk

Tallinki 2009. aasta sügisel valmiv peahoone linnahalli vahetus naabruses jätkab ammutuntud puukfirmade stsenaariumit. Uue peahoone tellijaks on firma, mille omanikuks on Tallink Grupi emafirma Infortar.

Peahoone tellija on OÜ Fastinvest, mis kuulub 100%lt Infortarile. Tallinki emafirma on sõlminud 100% Infortarile kuluva OÜ-ga Fastinvest 10 aastase rendilepingu uue peahoone kasutamiseks. 2009. aasta kevadel valmiva hoone ruutmeetri eest hakkab Tallink maksma 3050 krooni aastas. Uus hoone ehitatakse täielikult Tallinki nõuete järgi.

Linnahalli kõrvale kerkiva Meelis Pressi Arhitektuuribüroo poolt kavandatud suurt jääkuubikut meenutava maja ehitamise eest vastutab Merko Ehitus. Merkolt tellimishinna kohta kommentaari saada ei õnnestunud.

Tallinki pressiesindaja Luulea Lääne ei olnud nõus uut peahoonet kommenteerima, kuna nemad on vaid rentnikud ja suunates aripaev.ee omanikfirma Infortari jutule.

Fastinvesti juhatusse kuuluvat Ain Hanschmidti kommentaaride saamiseks tabada ei õnnestunud.

Tallinki peahoone jätkab traditsioone

Tallinki peahoone tellimine omanikfirmale kuuluva osaühingu poolt jätkab pikka traditsiooni täita Tallinki külge imetud puukidega emafirma kukrut. Kokku tegutseb Tallinki laevadel ning hotellides 13 firmat, mille omanikuks on Tallinki emafirma Infortar.

Näiteks asutati 2006. aastal Tallinki laevadel iluteenuseid pakkuv Hera Salongid OÜ, mis kuulus Infortarile, selle asemel et olla Tallink Grupi tütarfirma.

2007. aastal avas Infortari tütarfirma OÜ Sunbeam Tallinna sadama lähedal spaahotelli, mida sarnaselt Tallink hotelli rentimise skeemiga hakkab samuti rentima TLG Hotell.

Sellise skeemi kasutamine toob Tallinki suuromanike Enn Pandi, Kalev Järvelille ja Ain Hanschmidti firmale Infortar 10 aastaga rendimaksetena tagasi hotelli ehituseks kulunud 450 miljonit krooni ning kui spaahotell peaks tooma kasumit, siis sellestki kulub rendile veerand.

Tallinki peahoone ehitushind on hetkel teadmata.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785