29. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sepp: vanem põlvkond peaks rohkem enda peale mõtlema

Riigikogu liige ja Keskerakondlane Evelyn Sepp kiidab majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi ideed kinnisvara pantimisel saada pensionilisa ja leiab, et vanemal põlvkonnal on tagumine aeg enda peale mõtlema hakata.

„Idee jagada riske ja muuta ise oma pensionikorraldus paindlikumaks võib harjumatuna tunduda siin, kuid mujal maailmas on sellised "pensionisambad" ammu levinud. Lõppude lõpuks ei sure õnnelikuna inimene, kellel on rohkem asju, vaid see, kes on oma elu elanud täisväärtuslikumalt,“ rääkis Sepp aripaev.ee-le.

„Suurem sissetulek annab selleks sageli ka paremad võimalused. Konkreetne idee tundub küll pisut toores, aga suund on asjakohane. Kinnisvara hauda kaasa ei võta ja ehk oleks vanemal põlvkonnal aeg hakata laste pärast muretsemise asemel hoopis endale enam mõtlema,“ on Evelyn Sepa nägemus asjast.

Tema sõnul on sisuliselt tegemist ju nn uut tüüpi pensionfondide asutamisega. „Riik peaks seejuures panustama tõhusale järelevalvele ja seadusandlikule raamistikule ise raha kulutamata. Esmapilgul tundub vaid kahtlane pärijate sidumine sellesse skeemi. Olgu selliste tehingute sisu ja side ikkagi kahe poole vahel."

Evelyn Sepp vastas aripaev.ee päevaküsimusele "Kas toetad oma vanemate korteri pantimist parema pensioni nimel?".

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785