29. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinas ehitati "kukkuv" pilvelõhkuja

Käesoleval aastal toimuvad Hiinas Pekingis olümpiamängud. Seetõttu on hiinlased otsustanud üllatada saabuvaid olümpiakülalisi ning ehitada kahest tornist koosneva pilvelõhkuja, mille ühendusnurga kalle on sügavam kui 10 kraadi.

Tornon viltusem kui Itaalias asuv Pisa torn, vahendas Newsru.com.

Hiinlased valmistuvad jubapikemat aegakäesoleval aastal toimuvateks olümpiamängudeks. Nad on rajanud selleks puhuks ka mitmeid uusi hooneid ja hotelle.

Kõne all olev hoone erineb aga teistestpilvelõhkujatest oluliselt.

Uus Hiina kesktelevisiooni maja on 234 meetri kõrgune. See on vaieldamatult üks kõrgeimaid maailmas. Kahte kõrvuti asetsevat torni ühendab nurgakujuline ühendus, mille kalle on 10 kraadi, see on kaks korda rohkem kaldus, kui Itaalias asuv Pisa torn. Hoone on ehitatud vastu pidama 8 pallilisele maavärinale.

Hoone ehitustööd algasid 2004. aastal ning pilvelõhkujavalmib olümpiamängudeks. Pilvelõhkuja hinnaks kujunes 800 miljonit dollarit (ligi 8,5 miljardit krooni).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785