18. jaanuar 2008

Aas: kehtetuks tunnistatud detailplaneeringud on 7 aastat vanad

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul tühistatakse ainult need detailplaneeringud, mille kehtivus on möödas.

Aasa sõnul kehtiblinna poolt heakskiidetud detailplaneering kaks aastat. Kui selle aja möödudes midagi ei tehta, tuleb linna poolt uus kinnitus taotleda.

Registrist väljavalitud vanad detailplaneeringute tühistamisest teavitatakse planeering omaniku kirja teel. Abilinnapea sõnul pole 50% nendest, kellel detailplaneering unarusse jäänud, midagi tühistamise vastu. Kui aga peaks ette tulema juhus, kus detailplaneeringuomanik tühistamisega ei nõustu, võetakse see intsident eraldi arutlusse.

"Kui keegi on tõesti selle vastu, et linn tema detailplaneeringu tühistab, võtame me selle teema eraldi arutlusele. Kuid siinkohal ei saa unustada, et tegemist on aegunud planeeringutega. 2000. aastast on linnas paljugi muutunud. Kui võtta näiteks parkimine, siis 7 aastaga on nõutavate parkimiskohtade arv hoone lähedus muutunud," sõnas Aas.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688