18. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aas: kehtetuks tunnistatud detailplaneeringud on 7 aastat vanad

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul tühistatakse ainult need detailplaneeringud, mille kehtivus on möödas.

Aasa sõnul kehtiblinna poolt heakskiidetud detailplaneering kaks aastat. Kui selle aja möödudes midagi ei tehta, tuleb linna poolt uus kinnitus taotleda.

Registrist väljavalitud vanad detailplaneeringute tühistamisest teavitatakse planeering omaniku kirja teel. Abilinnapea sõnul pole 50% nendest, kellel detailplaneering unarusse jäänud, midagi tühistamise vastu. Kui aga peaks ette tulema juhus, kus detailplaneeringuomanik tühistamisega ei nõustu, võetakse see intsident eraldi arutlusse.

"Kui keegi on tõesti selle vastu, et linn tema detailplaneeringu tühistab, võtame me selle teema eraldi arutlusele. Kuid siinkohal ei saa unustada, et tegemist on aegunud planeeringutega. 2000. aastast on linnas paljugi muutunud. Kui võtta näiteks parkimine, siis 7 aastaga on nõutavate parkimiskohtade arv hoone lähedus muutunud," sõnas Aas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785