17. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: hinnas enim kaotanud hoonestamata krundid

Uus Maa Kinnisvara nooremhindaja Kertu Joosti hinnangul on langeval kinnisvaraturul hinnas enim kaotanud hoonestamata krundid, mis seletab ka suurt müügis olevate kruntide arvu Tallinna-lähedastes Viimsi ja Kuusalu vallas.

„Üha vähem kliente soovib endale rajada kodu endistel põllumaadel paiknevatele kruntidele, samas kui objekt on väga soodsa hinnaga, siis ollakse valmis ka neid ostma,“ kirjutas Joost Tarbija 24s.

Kuna uusi arenduspiirkondi tuleb üsna palju juurde ning praeguses turusituatsioonis ei ole neile lihtne ostjat leida, siis peavad arendajad pakkuma kas väga soodsat hinda või erinevaid boonuseid. Samuti on jätkuvalt väga oluline kruntide asukoht ning haljastus.

Viimsi vallas on praegu müügis kolm ja poolsada elamukrunti ja piirkonna keskmised müügihinnad on vahemikus 1,6–2,2 miljonit krooni. Kuusalu vallas on müügis kaks ja poolsada hoonestamata kinnistut, kuhu saab osta maatüki alates 265000 kroonist Lahemaa Rahvuspargi territooriumil, lõpetades Kolga lahe ääres paikneva 7,4 miljonit krooni maksva krundiga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785