15. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn: tahame omale rohkem maad saada

Tallinna abilinnapea Eha Võrk märkis saadetu teates, et loodetavasti suureneb maareformi jätkudes märkimisväärselt ka linna maaomandi hulk.

"Kuigi kahe aasta taguse 9,7%-ga võrreldes on linna omandis oleva maa hulk kahekordistunud, on Tallinn maaomanikuna näiteks Helsingiga võrreldes ikka vaeslapse seisus," nentis abilinnapea Eha Võrk. "Maaomandi nappuse tingimustes on linnal väga raske oma funktsioone täita ja arengut, näiteks teede ehitamist või sotsiaalobjektide rajamist planeerida. Loodetavasti suureneb maareformi jätkudes märkimisväärselt ka linna maaomandi hulk."

Seni on maakatastris registreeritud 66,5% Tallinna pindalast, kokku 31 517 katastriüksust kogupindalaga 10 528,3 ha. Katastris registreeritud maatükkide keskmine pindala on 3340 m2.

Kogu Harju maakonna territooriumist on maakatastris registreeritud 79% ning kogu Eesti Vabariigi territooriumist 83,1%.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785