11. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara ostetakse kordades vähem

Maa-ameti statistikast selgus, et kinnisvara ostjate hulk on vähenenud kordades, selle aasta pooles jaanuaris on kinnisvara ostetud 260 miljoni krooni eestkui eelmine aasta samal ajal 1,5 miljardi eest.

2007. aasta detsembris ostsid eraisikud kinnisvara 1,75 miljardi krooni eest. 2006. aasta detsembris oli vastav näitaja ligi 3,3 miljardit krooni.

Poole jaanuari statistikat jälgides on trend veelgi kurja kuulutavam. Maa-amet küll toonitab, et statistika on veel varajane, kuid arvud näitavad järgmist: 1. kuni 10. jaanuarini on tänavu eraisikud kinnisvara ostnud 260 miljoni krooni eest. Mullu samal ajal oli seesumma1,5 miljard krooni.

Kinnisvara tehingute arv on olnud nimetatud perioodil 2007. aastal601 ning tänavu on see arv 260.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785