3. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium müüb ahvatlevaid kinnistuid

Põllumajandusministeerium müüb enampakkumise korras kolme kinnistut, et saadud tulu investeerida teadusasutuste arengusse.

Põllumajandusministeerium müüb enampakkumise korrasendale kuuluvat praegust Maalehe maja Toompuiestee 16, Piimaliidule üürile antud J.Vilmsi tänav 53a kinnistut ja J.Vilmsi 53g praegust Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja hoonet, et saadud tulu investeerida teadusasutuste arengusse.

Ministeeriumi teatel pandi kinnistud müüki, kuna need ei olnud enam ministeeriumile vajalikud avalike huvide täitmisel. Samuti kinnitati, et praegused üürilepingud jäävad kehtima ja need müüakse uutele omanikele kinnistuga kaasa.

Toompuiestee 16 alghinnaks on põllumajandusministeeriumi tellitud eksperthinnangu alusel määratud 22 miljonit krooni. Teise J.Vilmsi 53a kinnistu alghind kirjalikul enampakkumisel on 11,9 miljonit krooni ja kolmanda J.Vilmsi 53g alghinnaks13,9 miljonit Eesti krooni.

Ministeerium keeldus avaldamast, kui palju müüdavate kinnistute eest kokku võiks saada, teatas vaid, et saadud rahaga soovitakse parandada ja arendada meie teadusbaasi objekte.

Veel lisas põllumajandusministeerium, et enampakkumine kuulutati alles hiljuti välja ja see lõpeb 7. veebruaril 2008 kell 11.00. Infot, kui palju on juba kinnistute vastu huvi tuntud, ei avalikustatud.

Novembris pani Tallinna elamumajandusamet enampakkumisel müüki kolm magusat kinnistut, mille müümisest plaanitakse teenida vähemalt 130 miljonit krooni. Tänasest Postimehes ilmunud kuulutusest võib lugeda, et Tallinn müüb endiselt, või siis jälle, avalikul kirjalikul enampakkumisel samu kinnistuid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785