3. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laugus: laoseis kinnisvaras on märkimisväärselt suur

Uus Maa Kinnisvaragrupi juhatuse esimehe Jaanus Lauguse intervjuust jõi kõlama fakt, et valmis olevate või kohe valmivate kinnisvaraobjektide arv turul on suur.

„Laoseis on märkimisväärselt suur. Müügiaktiivsus on vanemate korterite turul väga hea, uusarenduste puhul rahuldav jaäripindade üürimise osas suurepärane,“ rääkis Laugus ning lisas, et lugeja poolt välja toodud valmis kinnisvara koguväärtus pakkumishindades üle 80 miljardi krooni vastab tõele ja seetõttu ilmselt osa projekte „külmutatakse“.

Samas teab Laugus rääkida, et uute projektide turuletoomine ei ole peatunud ja suurte arenduste puhul jagatakse need etappideks, mis võimaldab arendustegevust pidurdada, kui turg seda nõuab.

Küsimusele, millised on 2008. aasta müügisolevate elamispindade trendid ütles Laugus, et kesklinna projektid on muutumas atraktiivsemaks ja huvitavamaks. „Hinda läheb arhitektide loovus. Lihtsakoelised tüüplahendused ei müü. Ehitusstandard ja viimistlustase tõuseb. Samas, äärelinna magalates müüb lihtsus, standardlahendused, odav hind,“ märkis ta.

Loe täispikka intervjuud siit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785