2. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vallavolinik tahab krooniga ostetud meierei eest 2,5 miljonit krooni

Olematu firma, keda esindas vallavolinik, ostis mullu veebruaris vallalt ühe krooniga meierei turismi arendamise ettekäändel, kuid müüb nüüd arendustöid tegemata objekti 2,5 miljoni krooniga.

Puurmani vallavolikogu otsustas 2006. aasta 2. veebruaril müüa meierei ühe krooniga osaühingule A & M Matkad, mida enne tehingu toimumist, tehingu ajal ega ka hiljem ei eksisteerinud, kirjutas postimees.ee.

Meierei ostjale kehtestati lisatingimused: investeerida meierei renoveerimisse ja korrastada hoone välisfassaad (vundament, seinad, aknad, uksed), katus ja maa-ala hoone ümbruses ning piirdeaed; samuti arvestada hoone renoveerimisel muinsuskaitse nõudeid, mis kaasnevad muinsuskaitsealaga piirneva alaga.

Kui teenindusmaa lõpuks eraldati ja meierei sellega koos ka 27. juunil kinnistusraamatusse kanti, märgiti selle omanikuks hoopis alles 31. augustil loodud OÜ MA Matk, mis kuulub reformierakondlasest Puurmani volikogu liikmele Aare Käärsoole ja erakonnakaaslasest kinnisvaramaakler Margus Tinnile.

Vähem kui kaks aasta pärast erastamist pole suurejoonelistest plaanidest midagi teostunud, maja on ent 2,5 miljoni krooniga müüa.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785