23. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

S&P alandas Swedbanki reitinguväljavaate negatiivsele

Bloomberg avaldas täna, et Standard & Poor’s (S&P) alandas Balti riikide suurima panga Swedbanki reitinguväljavaate stabiilselt negatiivsele.

S&P on varem andnudSwedbanki pikaajalistele laenudele reitingu A+.

Swedbank on suurim pank Eestis ja Lätis ning suuruselt teine Leedus. Möödunud kuul hoiatas reitinguagentuur, et jätkuvalt jahtuva majandusega Lätit ohustab kõva maandumine.

„Ehkki Swedbanki varade kvaliteet püsib kõigis kolmes riigis endiselt stabiilne, kaotab kogu grupp laenukahjude materialiseerumisel märkimisväärselt kasumlikkust,“ lisas S&P. Praegu teenib Swedbank Balti riikidest üle 30% ärikasumist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785