19. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti paiskab piiripunktid järgmisel aastal kinnisvaraturule

Seoses Schengeni viisavaba tsooniga liitumisel reede öösel kell 00.00 ei ole Eestil enam piiripunkte vaja. Riigil on plaanis Eesti-Läti vahelised piiripunktid müüki panna, vahendab uudisteagentuur AFP.

Schengeniga liitumise ettevalmistusi tegev ametnik Pille Lilliväli sõnul lähevad müüki Eest-Läti piiripunktid, kuna need ei ole enam pärast reede öisest liitumist vajalikud. Lilleväli ei täpsusta kui suurt tulu müügist oodatakse, kuid lisas, et müüki lähevad piiripunktid järgmisest aastast.

Esita piirideta euroliidu teemal küsimusi Kristiina Ojulandile

Koos Eestiga liitub üheaegselt Schengeni piirivaba tsooniga ka Läti ja Leedu. Tänu ühetunnisele ajavaheleliituvad ülejäänud soovi avaldanud riigid - Tsehhi, Ungari, Poola, Slovakkia, Sloveenia ja Malta - Schengeniga päev hiljem.

Esialgselt jääb dokumentide kontroll kehtima õhuruumis. Lennukile minnes tuleb isikut tõendav dokumentette näidata. See ajutine ebameeldivus kaob märtsist ning siis ei ole vaja Euroopa Liidu siseselt reisides kuskil enamdokumente ette näidata. Kuid see ei tähenda seda, et isikut tõendava dokumendi võiks nüüd südame rahuga koju jätta. Igas riigis on nii politseil kui ka migratsioonitöötajal õigusinimeselt kahtluse korralisikut tõendavat dokumenti nõuda.

Uutelt liituvatelt riikidelt nõutakse Schengeni informatsioonisüsteemi, kust vajaduse korralsaavad niipolitseinikud kui ka tollitöötajad informatsiooni inimese, auto kui ka kaubaveo kohta.

Kontroll piiridel võidakse ajutiselt taastada julgeolekukaalutlustel või kui inimesed hakkavad piire massiliselt ületama, näiteks kui naaberriigis toimub tähtis jalgpallimatš, kirjutab eubusiness.com

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785