15. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra miljonid jõuavad Viljandimaa mõisatesse

Olustvere ja Suure-Kõpu mõisakool saavad Norra fondist kokku ligi nelikümmend miljonit krooni, mille eest on kavas hooneid renoveerida.

Koos omafinantseeringuga võib Olustvere arvestada ligi 20 miljoni ning Suure-Kõpu 17 miljoniga, kirjutas Sakala.

«Sellise summaga saab ühes mõisas päris palju ära teha,» arvas mõisaspetsialist Urmas Tuuleveski.

«Üks asi on pärandväärtuse väljatoomine, teine remonditööd,» lausus ta. «Praegu on vaja teha remonti: korrastada katuseid, vahetada radiaatoreid ja muud sellist. Inimesed keskenduvad aga ka pärandi esitlemisele. Näiteks Suure-Kõpus on hästi eksponeeritud Pompei-laadsed seinamaalingud.»

Suure-Kõpus loodetakse Norra abiga käsile võtta maja fassaad, esimese korruse saalid ning vee-, kanalisatsiooni ja elektrisüsteem. «Korda saab palju,» sõnas Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo.

Olustveres renoveeritakse abirahaga kaks hoonet: viinavabrik ja hobusetall. Teenindus- ja maamajanduskool on direktor Arnold Pastaku jutu järgi talli planeerinud rajada farmi, kuhu peale hobuste kolivad ka muud koduloomad. Samuti leiab seal kodu Voldemar Luhti nikerdatud puuhobuste kollektsioon.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785