7. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kinnisvarahinnad tõusevad vähem kui Leedus ja Soomes

Briti uuringufirma Knight Frank Residential Research andmetel on Eestis näha aasta-aastalt hindade inflatsiooni taandumist, praegu on hinnatõus juba väiksem kui Leedus ja Soomes.

Uusehitistes on toimunud hinnalangus, Tallinna vanalinna ja kesklinna piirkondade hinnad aga püsinud stabiilsed.

Samal ajal on rendihinnad kasvanud, kuna kohalikud ostjad ei suuda müüjate küsitavaid hindu maksta ja on seega turult välja surutud rentima.

Eesti on Knight Frank Residential Researchi andmetel 2007. aasta kolmanda kvartali seisuga kinnisvara hinnatõusu poolest uuritud riikide seas 20. kohal. Möödunud aastal olime samal perioodil viiendal kohal. Eelmisel aastal tõusid Eesti kinnisvarahinnad Tallinna tehingute põhjal 16%, sellel aastal üle poole vähem - 5,2%.

Leedu kinnisvarahinnad Vilniuse tehingute põhjal tõusid sel aastal veidi enam kui Eestis, mistõttu platseerus Leedu 18. kohal. Nagu ka Eestis, tõusid Leedus hinnad eelmise aasta 20,3% asemel 5,6%, mis garanteeris Leedule suure languse eelmisel aastal tohutu hinnatõusu eest omistatud teiselt kohalt.

Põhjanaabrite Soome kinnisvaraturg on eelmise aastaga vähe muutunud. 2006. aasta kolmandas kvartalis tõusid neil hinnad 6,1%, 2007. aastal 5,9%, seejuures liikus Soome tabeli 22. kohalt 16ndale.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785