Neevalinna ehitajad vorbivad ühetoalisi

Uuringufirma RosBiznesKonsalting avaldas,
et tohutu nõudlus ühetoaliste korterite järele pani Peterburi ehitusfirmasid
kavandatavates hoonetes tibatillukesi eluruume eelistama.

Eluasemete kõrge hind ja pidev hinnakasv sundis muutma Peterburi elamuehituse struktuuri. Praegu moodustavad ühetoalised lõviosa ehk 40-50% turule toodavatest uutest korteritest. Seda on kaks korda rohkem kui Venemaal keskmiselt.

Firma Biznes Port analüütikud selgitasid, et selline asi sai juhtuda vaid hinnafaktori tõttu. Enamus praegusi potentsiaalseid ostjaid suudab omandada vaid väikese korteri. Kliendi soovidele vastu tulles hakkasidki ehitajad projekteerima eelkõige väikesi kortereid. Mõnesse kortermajja on neid kavandatud isegi üle 50%.

Biznes Pordi analüütikute hinnangul kestab selline trend lähemad 3-5 aastat.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed