5. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harjumaa mees rajab omavoliliselt teed läbi Nasva jõe

Omavoliliselt üle võõra maalapi Nasva jõeni ja läbi jõe teed rajama asunud Lipimätas OÜ on tõstnud tagajalgadele nii Kaarma vallavalitsuse kui ka keskkonnainspektsiooni.

Kaarma vallavalitsust pahandas Harjumaa elaniku Olev Mihkelsoni tegevus, kelle firma Lipimätas OÜ rajas Nasva külas võõrale maatükile maaomaniku nõusoleku ja ehitusloata dolomiitkillustikust kattega 41 meetri pikkuse tee, kirjutas Oma Saar.

7. novembril ettevõttele saadetud kirjas hoiatab vallavalitsus, et omavolilise ehitustegevuse eest võib firmat oodata ees kuni 500 000 krooni suurune trahv.

"Häbematus on minna teise inimese maa peale ja hakata seal maad killustikuga täitma," lausus Oma Saarele Kaarma vallavalitsuse ehituse peaspetsialist Peeter Arikas.

Maatüki omaniku Nasva külavanema Arvi Tasa sõnul andis kohus Olev Mihkelsonile õiguse kasutada tema maatükki läbipääsuna, kuid mitte rajada sinna eraldi teed. "Ütlesin talle niipalju, et traktoriga sisse sõidetud roopad tuleb mullaga tasandada, aga tema võttis kätte ja kattis kogu raja killustikuga ära," rääkis Arvi Tasa, kelle sõnul kasutas Olev Mihkelson traktorit tiikide kaevamiseks.

Arvi Tasa on nördinud, et kohus lubas Mihkelsonil kasutada tema maad läbipääsuna. "Inimesed on maa eest pidanud sõdu, maa on püha. Kui oleks sõjaolukord, oleks ma oma maa kaitsmiseks tapnud inimese või oleks tapetud mind, aga nüüd ütles kohus mulle, et ma ei tohi oma maad kaitsta," kurtis Arvi Tasa. "See pole ju õiglane."

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Tõnu Aus ütles Oma Saarele, et inspektsioon alustas tõendite kogumist seoses jõeharu ebaseadusliku süvendamisega. Ausi sõnul on Olev Mihkelson alustanud Arvi Tasa maa peale rajatud dolomiidikillustikust kattega tee pikendamist Nasva jõe Samsoni haru ja Nasva jõe vahel asuva laiuni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785