3. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Otsitakse eelkõige kaasaegseid büroopindu

Kontoriturgu ilmestab jätkuv nõudlus uute kaasaegsete pindade järele, samas rohkem tehakse pakkumisi mitte nii uutesse kontorihoonetesse, kirjutas Äripäev tuginedes BPE Kinnisvaraeksperdile.

„Olemasolevates uuemates ja hea asukohaga büroohoonetes on vakantsus endiselt keskmiselt alla 5%, samal ajal on piisavalt pakkumist vanemates kontorihoonetes,“ rääkis kinnisvaraekspert.

Tulenevalt kesklinna uute kontoripindade vähesest pakkumisest ning üha suurenevast vajadusest piisava hulga parkimiskohtade järele ehitatakse üha enam kontorihooneid Mustamäele, Järve ja Ülemiste piirkonda. Erinevalt eelnevatest aastatest on 2007. aastal valminud ja valmib tulevikus ca 90% uutest kontoripindadest äärelinnas.

Kokku on selle aasta jooksul uute ehitiste näol lisandunud ca 25 000 m" kontoripinda ja peaks valmima veel ca 20 000 m" uut kontoripinda. BPE Kinnisvaraeksperdi sõnul valmib 2008. aastal erinevates projektides ca 100 000 m" ja 2009. aastal ca 45 000 m" uut kontoripinda.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785