28. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar: Pärnu mure võib olla tingitud kinnisvara müügi peatumisega

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avaldas tänasel pressikonverentsil arvamust, et puudujääk Pärnu linna eelarves võib olla tingitud linnale kuuluva kinnisvara müügi peatamisest.

"Seoses linna eelarve puudujäägiga on ajakirjanduses Pärnut palju nuheldud," ütles Savisaar.

Temasõnul müüb praegust turgu arvestades kinnisvara ainult selline linn, kellel on hädasti raha vaja. Ka Tallinnal ei ole plaanis müüa ühtegi linnale kuuluvat kinnisvara odavama hinnaga, kui see tegelikult väärt on. "Me ootame, kuni hinnad jälle kerkima hakkavad," sõnas Savisaar, lisades et Tallinna linnaeelarve on heas seisus ning puudujääki karta pole.

Pärnu linn pole 2007. aastal püstitaud eelarvega hakkama saanud. Täpselt ei ole teada, kui suureks linna eelarvepuudujääk kujuneb, kuid halvima stsenaariumi järgi võibseeulatuda kuni 100 miljoni kroonini. Linnal oli plaanis kinnisvara müügist teenida ligikaudu 160 miljonit krooni, mis oleks ka tõenäoliselt katnud linna eelarve puudujäägi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785