Savisaar: Pärnu mure võib olla tingitud kinnisvara müügi peatumisega

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avaldas
tänasel pressikonverentsil arvamust, et puudujääk Pärnu linna eelarves võib olla
tingitud linnale kuuluva kinnisvara müügi peatamisest.

"Seoses linna eelarve puudujäägiga on ajakirjanduses Pärnut palju nuheldud," ütles Savisaar.

Temasõnul müüb praegust turgu arvestades kinnisvara ainult selline linn, kellel on hädasti raha vaja. Ka Tallinnal ei ole plaanis müüa ühtegi linnale kuuluvat kinnisvara odavama hinnaga, kui see tegelikult väärt on. "Me ootame, kuni hinnad jälle kerkima hakkavad," sõnas Savisaar, lisades et Tallinna linnaeelarve on heas seisus ning puudujääki karta pole.

Pärnu linn pole 2007. aastal püstitaud eelarvega hakkama saanud. Täpselt ei ole teada, kui suureks linna eelarvepuudujääk kujuneb, kuid halvima stsenaariumi järgi võibseeulatuda kuni 100 miljoni kroonini. Linnal oli plaanis kinnisvara müügist teenida ligikaudu 160 miljonit krooni, mis oleks ka tõenäoliselt katnud linna eelarve puudujäägi.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed