Eile kukkus uusarenduste hind 43 miljoni krooni võrra

Kinnisvarakrahhi Visuaali blogi, mis
on keskendunud kinnisvara hinnamuudatuste avaldamisele, teatas täna, et ainuüksi
eilsega kukkusid Eestis kinnisvara arendusprojektide hinnad 43 miljoni krooni
võrra.

Blogipidajate sõnul on jõutud ajaveebi esimese suurema teetähiseni – üles on leitud rohkem kui veerand miljardi krooni eest hinnalanguseid.

Blogi andmetel on hetkel muutunud hinnaga arendusprojekte kokku 160, kokku on hindu langetatud 273,5 miljoni krooni võrra. Veel oktoobri alguses oli alandatud hindadega projekte 38 ja allahindlus kokku 79 miljonit.

Eile oli kõigi aegade suurim hinnalangetuste päev. Hinnad langesid kokku 43 miljoni krooni võrra (ehk niigi suur kogumaht paisus hetkega 18,68%). Rekordini jõudis ka hindu alandanud arenduste koguhulk – 14.

Suurima osa langustest andis Tootal Kinnisvara kruntide hinnalangused.

Eile toimunud hinnalangused:

Kinnisvarakrahhi Visuaali blogil on plaanis hindu jälgida vähemalt kogu languse aja (umbes paar aastat). Lehel avaldatava info selektsiooni ja muutmist ei toimu. Vaatluse all on eelkõige uusarendustes toimuv, kuna vanemat kinnisvara oleks keeruline jälgida. Hetkel on jälgimise all ca 5300 uusarendustes asuvat elupinna ühikut (korterid, majad, ridaelamuboksid) kogumahuga 10 miljardit krooni.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed