27. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansapank kinnitas probleeme maksedistsipliiniga

Hansapanga eluaseme finantseerimise osakonna juht Agnes Makk ütles, et laenuklientide kuni 30päevased võlgnevused võivad tuleneda kehvast maksedistsipliinist.

Makk kommenteeris Eesti Panga avaldatud kuni 30päevaste võlgnevuste kahekordistumist oktoobris:"Hansapangas ei ole võlgnevuste arv hüppeliselt kasvanud, tegu on igakuise normaalse kõikumisega. Klientide kuni 30päevased võlgnevused võivad olla seotud maksedistsipliiniga."

Hansapank jättis ajapuudusele viidates selgitamata, miksviivisvõlgnevustega laenude maht kommertspankade koondstatistikas hüppeliselt tõusis ning mida võib oodata lähikuudelt.

Ka ei andnud Hansapank laenuvõtjatele omapoolseid soovitusi maksedistsipliini parandamiseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785