19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vitsut: kesklinna majade akendest peaks paistma betoon, klaas ja asfalt

Tallinna linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti sõnul peaks meiepealinnast saama suurlinn, suurte kõrghoonetega, tiheda asustusega ja vene keele asemel inglise keelt kõneleva tööjõuga.

"Linn peab välja nägema nagu linn, parem veel kui suurlinn, mitte nagu küla. See on Tallinna panus kogu Eestile. Siin peab olema kohta nii tootmisele kui ettevõtlusele. Ja Tallinnas on juba olemas eeldused sellisele suunale,“ rääkis Vitsut Tallinna tulevikust ja funktsioonist väärika pealinnana visioonikonverentsil "Ääretu Tallinn".

"Sinna, kus veel hiljuti kasvatati porgandeid ja kaalikaid, on kerkinud elamurajoonid,“ rääkis linnavolikogu esimees arenevast Tallinnast, mis oma haaret ümberkaudsetele tühjadele põldudele üha enam laiendab.

"Arenenud tööstuspiirkonnad on leidnud või leiavad omale uut funktsiooni,“ rääkis ta arengust, mis on pealinna jaoks väga oluline, lisades, et linna süda vajab väljaehitamist. Samas lubas Vitsutka kohe, et see välja ka ehitatakse.

Tallinna muutmine suurlinnaks eeldab Vitsuti sõnul, et kesklinna majade akendest paistab ikkagi betoon, klaas ja asfalt, see omakorda tähendab, et linn peab olema tihe ja kõrge.

„Pärast aprillisündmusi on vene ettevõtjad hakanud oma kohvreid pakkima,“ ütles Vitsut ja lisas, et see tähendab olulisemat osa inglise keelele, sest vene keel tõrjuti aprillisündmustega tagaplaanile.

Vitsuti sõnul tuleks pakkuda põllu peal elavatele inimestele alternatiivi Tallinnas elamiseks, kui nad seda tahaksid ja saaksid teha. Viimast peab linnavolikogu esimees oluliseks vähendamaks inimeste ajakulu tööle ja koju sõitmisel ning teisalt selleks, et hoida kokku inimeste raha, mis neil kulub linnast väljas asuvasse koju sõitmiseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785