14. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda tahab müüa Kalevi kvartali riigile

Kommi-ja meediaärimees Oliver Kruuda ning tema äripartner Mati Tusov saatsid firma nimel peaministrile ja ministeeriumidele kirja, kus pakuvad riigile osta ära endine kommivabriku maja koos kõrvalkinnistutega. Ükski riiklik osapool ostuhuvi aga ei tunnista.

Oliver Kruudale kuuluv Kalev REC ja OÜ Raldon, mille omanikuks on Kruuda hea tuttav, kinnisvaraärimees Mati Tusov saatsid novembri alguses erinevatele riigiasutustele kirja, milles pakuvad riigile osta nn Kalevi kvartali alates Pärnu mnt 139 ja sellega kaasneva Kohila ja Järvevana tänava vaheline kinnistu. Krundi väärtuseks loetakse kuni 200 mln krooni. Kirja sai peaminister Andrus Ansip, justiitsminister Rein Lang, siseminister Jüri Pihl, samuti Riigi Kinnisvara juht Jaak Saarniit.

„Käesolevaga soovime Teile tutvustada ideekavandit riigi jaoks strateegiliselt oluliste asutuste koondumisest ühte piirkonda tõhustamaks asutustevahelist koostööd ja tagamaks asutuste maksimaalne turvalisus,“ seisab Kruuda alluva Peeter Lillestiku ja Tusovi allkirjaga kirjas.

2003. aastast rendib endises kommivabriku majas ruume Politseiprefektuur ja Piirivalveamet, riik maksab selle eest renti 35 mln aastas. Toona sõlmiti leping ilma riigihanketa ja 20 aastaks.

Kiri lõpeb ostu-müügitehingu pakkumisega riigile, kuna riigil oleks omanikuna parem nii funktsionaalselt kui logistiliselt selle piirkonna eelised ära kasutada.

„Oleme pakkunud seda kinnistut rendile paljudele riigiasutustele, kuid meediapoliitilise riski tõttu on sellest keeldutud,“ ütleb Kruuda. „Minu arvates on riigil kasulik ja otstarbekas see ära osta,“ selgitab ta.

Mis hinnaga Kruuda ja tema äripartner Mati Tusov, keda Äripäeval ei õnnestu tabada kinnistu müüvad, Kruuda ei ütle.

Loe pikemalt homsest Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785