13. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vetsupotimaja avas külastajatele uksed

Lõuna-Koreas avas külastajatele uksed 1,6 miljoni dollari eest ehitatud vetsupoti kujuline maja, mille arhitektiks on Sim Jae-duck.

Kahekordne WC-potti meenutav hoone on ehitatud terasest, valgest betoonist ja klaasist, vahendas AFP. Ajani, mil arhitektipere majja sisse kolib, saab Haewoojae nimelist maja rentida 50 000 dollari eest ööpäevas.

Haewoojae tähendab korea keeles kohta, kus inimene oma probleeme lahendab. Rendistlaekuva raha annetab arhitekt arengumaade sanitaartingimuste parandamiseks.

Arhitekt Sim Jae-duck sündis oma sõnul vannitoas. Praegu räägib ta, et 2,6 miljardit inimest ei saa oma kodus kasutada inimväärselt ja kaasaegselt sisustatud tualetti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785