9. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased ehitavad Taanis odavaid üürikaid

Kopenhaageni linnapea Ritt Bjerregaardi eestvedamisel ehitatavad Eesti töölised linna 5000 odavat korterit, kirjutas Taani uudistekanal TV2.

Kopenhaageni linnapea ning endine EU komisjoni liige Ritt Bjerregaardplaanib ehitada korterid võimalikult odavate kulutustega, et neid saaks odavalt, 5 000 Taani krooni (10500 Eesti krooni),eest välja rentida. Esimesed 12 Bjerregaardi tellitud korterit on juba ehitamisel.

TV2 kirjutab, et ehitusprojekt on Taani Kaubandusliiduga kooskõlastamata ning ehitus käib ilma ametliku kokkuleppeta.

“Meid ärritab ning me oleme üllatunud, et eesti töölised on hetkel Kopenhaagenis,” ütles Taani Kaubandusliidu esindaja Palle Bisgaard.

TV2 andmetel teenivadehitajad Eestis 25 Taani krooni (52 Eesti krooni) tunnis, kuid Taanis makstakse neile 105 Taani krooni (220 Eesti krooni) tunnitöö eest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785