Kasahstani presidendi väimees rajab Eestisse kuurordi

Hea õnne korral tuleb Tallinna lähedale
Pillapallu lähiaastatel suurejooneline puhkekompleks, mille suurimaks
investoriks võib saada Kasah­stani presidendi Nursultan Nazarbajevi väimees
miljardär Timur Kulibajev.

Kulibajev on Kasahstani jõukamaid ja mõjukamaid oligarhe, kelle leiab ka Forbesi miljardäride edetabelist. Kulibajevi ühenduslüli Eestiga on äripartner ­Mirbulat Abuov, kes on Kasahstani presidendi perekonda esindanud mitmetes ärides ning juhib praegu kuuldavasti Kulibajevi raha Venemaal, kirjutas Eesti Ekspress.

Abuov on üks võtmetegelasi ja osanikke Eestis registreeritud osaühingus Mähuste, mis tahab Anija valda Pillapallu püstitada Euroopa ühe uhkeima kuurordi. Salapärase 300–400 miljoni eurose (4,7–6,3 miljardi kroonise) eelarvega projekti tulemusena peaks Tallinnast umbes 45 kilomeetri kaugusele Pillapallu kerkima 90 hektaril laiuv kuurort luksuslike ridaelamute, seitsme hotelli, spordi­komplekside, kaubandus- ja veekeskuse, suure kasiino, golfi- ning matkaradadega.

Et Mähuste arendust ei saa pidada täielikult ebarealistlikuks soovunelmaks, tõestab kaante vahel keskkonnamõjude hinnang ning lõppjärgus detailplaneering, mille kallal on Eesti ja Iisraeli projekteerijate tiim juba neli aastat vaeva näinud.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed