3. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spetsialist: kinnisvara ostuotsusega ei ole mõtet viivitada

Kuigi kinnisvarahinnad langevad, ei soovita ala spetsialistid ostuotsusega viivitada, sest hinnad tõusevad aastate lõikes siiski edasi.

Viimastel kuudel on kinnisvarahinnad langenud kuni kolmandiku ning arendajatel ei maksa aastatetagusest 25-50protsendilisest kasumist enam unistadagi, vahendas Reporter.ee.

Kinnisvarafirma IPC Real Estate nõukogu esimees ja Estonian Business Schooli õppejõud Hannes Kuhlbach on aga usub hinnatõusu jätku. „Ta ei jätku enam 50 protsenti aastas, aga ma arvan, et vähemalt inflatsiooniga võrreldes viis-kümme protsenti aastas nende aastate keskmisena kindlasti,“ rääkis ta.

"Ma arvan, et tavainimesel ei ole mõtet närvitseda. Tema kodu väärtus pikas perspektiivis kuhugi ei kao ja midagi hullu ei juhtu," arvas Kuhlbach.

Samuti on Kuhlbachi sõnul liialdatud hirm, et pangad hakkavad võla katteks massiliselt võlglaste kinnisvara müüma, kuna statistika järgi pole Eestis n-ö halvaks läinud laene palju, vahendas Kuhlbachi öeldut "Aktuaalses kaameras" ETV24.

"Ma küsiks retooriliselt, et mis on siis pankade imenipp, millega nad saavad seda vara müüa, kui turg on ooteasendis," sõnas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785