2. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lätis on ehitamine kohati sama kallis kui Stockholmis

SEB Latvijas Unibanka kinnisvara finantseeringute juht Marina Agafonchikova sõnul on ehitamine Lätis muutnud kalliks, seetõttu on uusi projekte hakatud ka edasi lükkama.

„Mitmed uued projektid on edasi lükatud, sest ehitamise hind on jõudnud isegi Stockholmi hindade tasemeni. Samas praegu käimasolevad arendusprojektid ei kannata väga suurte probleemide käes," rääkis Agafonchikova konverentsil "Kinnisvara 2007".

Agafonchikova on ehitushindade kallinemine tekitanud huvi Läti järele. „Mitmed teiste riikide ehitusfirmad on näljased Läti ehitusturu järele. Näiteks on siia tulnud saksa firmasid ehitama, sest nad suudavad pakkuda paremaid tingimusi, kui kohalikud ettevõtted,” kirjeldas naine üksikuid juhtumeid Läti turul.

Agafonchikova sõnul iseloomustab Läti kinnisvaraturgu kasvu aeglustumine. „Nõukoguaegsete kortermajade hinnad on neli kuud järjest langenud 10-15%. Ka teistes sektorites on hinnad hakanud langema. Samas äripindade kinnisvaraturg on olnud stabiilne, rendihinnad on järk-järgult tõusnud,"kirjeldas ta olukorda Lätis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785