2. november 2007
Jaga lugu:

Lätis on ehitamine kohati sama kallis kui Stockholmis

SEB Latvijas Unibanka kinnisvara finantseeringute juht Marina Agafonchikova sõnul on ehitamine Lätis muutnud kalliks, seetõttu on uusi projekte hakatud ka edasi lükkama.

„Mitmed uued projektid on edasi lükatud, sest ehitamise hind on jõudnud isegi Stockholmi hindade tasemeni. Samas praegu käimasolevad arendusprojektid ei kannata väga suurte probleemide käes," rääkis Agafonchikova konverentsil "Kinnisvara 2007".

Agafonchikova on ehitushindade kallinemine tekitanud huvi Läti järele. „Mitmed teiste riikide ehitusfirmad on näljased Läti ehitusturu järele. Näiteks on siia tulnud saksa firmasid ehitama, sest nad suudavad pakkuda paremaid tingimusi, kui kohalikud ettevõtted,” kirjeldas naine üksikuid juhtumeid Läti turul.

Agafonchikova sõnul iseloomustab Läti kinnisvaraturgu kasvu aeglustumine. „Nõukoguaegsete kortermajade hinnad on neli kuud järjest langenud 10-15%. Ka teistes sektorites on hinnad hakanud langema. Samas äripindade kinnisvaraturg on olnud stabiilne, rendihinnad on järk-järgult tõusnud,"kirjeldas ta olukorda Lätis.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee