2. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: Hansapank tõstis Arco Vara väärtust 100 miljoni krooni võrra

Arco Vara aktsia hind kerkis täna viie protsendi võrra 23,00 kroonini (1,47 euroni), kinnisvaraarendaja turuväärtus kerkis vähem kui kahe tunniga enam kui 100 miljoni krooni võrra 2,2 miljardi kroonini.

Veel hommikul liikus eelmise kuu algusega võrreldes pea veerandi võrra oma väärtust kaotanud Arco Vara aktsia hind eilse sulgemishinna tasemel. Alates poole ühest, ehk pärast seda kui Hansapank oli värske analüüsi ka oma kodulehele pannud, hakkas aktsia hind aga kiiresti kerkima käies päevasiseselt isegi 1,50 eurol (23,47 kroonil).

Hanspank Markets, kes avaldas ettevõtte kohta esimese analüüsi, soovitab aktsiat osta hinnasihiga 1,90 eurot (29,7 krooni).

Tegelikult hakkasid kuuldused Hansapank Marketsi analüüsist liikuma juba varahommikul investeerimispanga LHV foorumis. Uudisteagentuur Bloomberg teatas ostusoovitusest poole kümne ajal ning uudis koos hinnasihiga tuli tund aega hiljem.

Paraku jõudis Arco Vara aktsiad enne Hansapanga koduleheküljele panemist soetada terve rida investoreid. Omanikku jõudis hinnaga 1,40 kuni 1,41 eurot vahetada 1,9 miljonit väärtpaberit, mis on praktiliselt suurim kauplemismaht alates pärast Arco Varaga kauplemise esimest päeva. Kella 12 ajal sooritati plokktehing miljoni aktsiaga, suuri tehinguid sooritati madalate hinnatasemetega veelgi. Kokku vahetas omanikku 2,9 miljonit aktsiat, mis teeb aktsia käibeks 42 miljonit krooni.

Minul on siin ainult üks küsimus. Kas taoline infoleke on normaalne?

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785