31. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kriisis Taani kinnisvaraturg tõmbub kokku pealinna lähistel

Taani kinnisvaraturul valitsev kriis jätkub kohalike analüütikute sõnul 2008. aasta lõpuni, korterite ja eramute turg tõmbub analüütikute hinnangul kokku just pealinne Kopenhaageni lähistel.

Olukorra paranemistennustatakse alles 2009. aastaks, kirjutas Postimees.

Taani kinnisvaraturul valitsevat olukorda võib kirjeldada järgmiselt: suures osas Taanist on aastaga majade ja korterite hinnad langenud, turu aktiivsus on madal ning mõõdukat langust võib oodata ka 2008. aastal.

Kohalikud kinnisvarafirmad ning analüütikud kinnitavad, et korterite ning eramute turg on nn rohkem kokku tõmbunud just pealinna Kopenhaageni lähistel, mujal Taani piirkondades on olukord veidi parem.

Erinevalt korteritest, mille keskmine hind langes Taanis kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga keskmiselt 7 protsenti, on eramute turg püsinud veidi stabiilsemana. Eramute ruutmeetri hind jääb statistika kohaselt umbes 30 000 Eesti krooni piiresse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785