15. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laius: maadevahetusele pole samaväärset korruptsioonitegu kõrvale panna

Ühingu Korruptsioonivaba Eesti juhatuse liige Agu Laius ütles, et Merko maavahetusele pole samaväärset korruptsioonimaigulist tegu kõrvale panna.

Eesti ajaloos pole maadevahetsuskandaalile võrdset kõrvale panna, rääkisAgu Laius Äripäeva ajakirjanikule Ralf-Martin SoeleMerko suuromaniku Toomas Annuse pistiseskandaali kommenteerides.

"Maadevahetuse näol on tegemist on kõige suurema korruptsiooniohtu näitavate tehingute kompleksiga. Teist võrreldavalt pole Eesti ajaloos vastu panna," ütles Laius.

"Maadevahetamist alustati väga läbipaistmatult, sellega olid kursis väga väike ring ärimehi ja poliitikud ning tegemist oli väga suurte summadega. Juba selline käitumine tekitab võimaliku korruptsiivse olukorra," lisas ta.

Laius märkis, et maadevahetuse uurimine aitab majanduse läbipaistvusele kaasa. "Ma usun, et protsess näitab vajadust, et riik peab läbipaistvamalt tegutsema. Samuti peaks see ära hoidma teisi analoogilisi tehinguid."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785