12. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Huumorit: ühtse arhitektuuriga piirkond - naabril on sama kole maja

Siin on väike sõnastik, mis aitab koduotsijail kinnisvarakuulutustes kasutatavatest mõistetest aru saada.

Kaasaegne elurajoon – haljastust pole ollagi, naaberkruntidel käib alles vundamendiehitus

Logistiliselt heas kohas – raudtee või mõni suurem autotee on kohe kõrvalKaasaegne planeering – kõik on avatud, panipaikasid pole, maja kajab nagu kirikHuvitav planeering – mingi tõsine käkk on kokku keeratudEksklusiivne sisekujundus – maast laeni täis odavat kitšiTolmuvaba tee – vihmase ilmaga ei tolma (natuke mudane ainult)Looduslähedane asukoht – vähemalt muru on krundil olemasEhitusjärgus elamu – viimased kaks aastat pole keegi midagi ehitanudKõrgelt hinnatud piirkond – kes hindas, ei teaVaikne koht tupiktänava lõpus – talvel roogid lund nagu seganeValgusküllane maja – suured aknad, ela nagu akvaariumis ja küta ennast lolliks10 min autosõidu kaugus kesklinnast – kui sõita laupäeva hommikul kell 4.00Hea hind! – müüja jaoks, loomulikultUus hind! – eelmine hinnasoov oli veel utoopilisemViimane võimalus selle hinnaga osta – homme on juba odavamMiljööväärtuslik piirkond – lääneriikidest pärit turistid imestavad ekskursioonibussi aknast vaadates, kuidas meil veel sellised linnaosad säilinud onÜhtse arhitektuuriga piirkond – naabril on sama kole majaAsub eraldatud looduskaunis paigas – talvel on abiks püsiva neliveo ja kõrgema kliirensiga sõiduvahendAsub veekogu vahetus läheduses – tasub uurida, millised kindlustusfirmad üleujutuste vastu kaitset pakuvadKommunikatsioonid rajatakse järgmisel aastal – kui arendaja vahepeal pankrotti ei läheKauplus ja bussipeatus lähedal – poes on müügil ainult hädavajalikke toiduaineid, buss käib korra päevasTurvaline asukoht – korter asub kõrgel ja autoga pääseb otse lukustatud sisehooviValgusküllane elamine – kogu korteri peal on üksainus, tänava poole suunatud suur akenOmapärane valguslahendus – magamistuba on ilma aknataSuur rõdu – mida keegi ei kasuta, kuna korter asub liiklusmagistraali ääres

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785