11. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara otsis Expo Real messilt investoreid

Q Vara näitas Expo Real 2007 messil Münchenis Riia linna stendil maketti projektile Jonathan, mida arendatakse koostöös Läti partneriga Revolution.

ASi Q Vara juhatuse esimees Meelis Šokmani sõnul esineti Riia linna stendil seetõttu, et tegemist on Riia linna ühe suurima projektiga lähiaastatel. "See on eluasemeprojekt, kus on müüdavat pinda koos garaažidega 37 000 ruutmeetrit, millest 2000 ruutmeetrit on kontorpinda," rääkis Šokman, et projekt on suunatud keskmisele ja keskmiselt jõukamale segmendile ning keskmine ruutmeetrihind on arvestatud 2008 eurot (68 000 krooni).

Projekti näidati aga vajadusel leida investoreid. "Viimaste aastate jooksul on Eestis, Lätis ja Leedus krediidipoliitika pankadel oluliselt muutunud, mis tähendab, et varasema 10% omafinantseeringu asemel tuleb leida 30% omafinantseeringut leida, võib-olla eluaseme sektoris isegi rohkem. Kuna me veel pankades pole käinud, siis ma pakun, et selle projekti puhul on see 30-40% omafinantseeringut. Projekti kogu investeerimismaht on umbes 80 miljonit eurot. Siin on selge, et selleks, et Jonathani projekti edukalt läbi viia on vaja kaasata mõningaid tõsisemaid investoreid," selgitas Šokman ja lisas, et seni on nad märkimisväärset huvi äratanud investorite seas.

"Selle pärast me siin Münchenis oleme, siin on päris palju Saksa baasiga investeerimisfonde, kes on huvitatud raha Baltikumi paigutama," iseloomustas Šokman Expo Real messil osalemise olulisust.

Q Varal on hetkel pooleliolevaid projekte Eestiskuus ning kaks ühisprojekti Läti partneriga Revolution.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785