11. oktoober 2007

Eestlased jooksevad tormi Panama korteritele

Oü Aadress direktor Irene Sepa sõnul jooksevad eestlased tormi Panama korteritele.

„Oleme kaasatud kahte projekti Ladina-Ameerikas, Panama kesklinna ehitatavasse pilvelõhkujasse ja Mehhiko kuurorti Mehhiko lahe kaldal. Eestlased on näidanud ootamatut soovi sinna investeerida,“ ütles Sepp aripaev.ee-le.

Sepa sõnul on eestlaste raha ja soov investeerida, kuid kohalikul kinnisvaraturul on olukord, nagu on, ja aktiivselt otsitakse teisi investeerimisvõimalusi, fonde ja kinnisvara, et raha kasvaks. Kui olukord Eesti selgineb, saabtaas siia investeerida.

„Me teeme koostööd Hispaania ettevõttega GrupoMall, kes on kinnisvaraga tegelenud 50 aastat ja kes ehitab vaid eksklusiivseid hooneid,“ selgitas ta.

Panamasse ehitatakse nn Panama City majakaid, mis koosnevad kolmest kõrghoonest. „Hooned on 265 meetrit kõrge ja 104kordne, see on pidevalt valgustatud ja kuna see asub Panama kanali sissepääsu kõrval mere ääres, saavad laevad selle järgi kanalini orienteeruda,“ selgitas ta. „Hoones on kasutatud kõige moodsamaid tehnoloogiaid, selle kavandas Austraalia tipparhitekt ja sisekujundus on USAst tellitud. Ehitusel on järgitud rohelist mõttejoont, näiteks hoone puhastatud kanalisatsioonivesi on joodav. Ka on see üks kuuest kõrghoonest, mis ei kõigu, tavalise pilvelõhkujad ikka vibreerivad,“ selgitas ta. Panamas on praegu kinnisvara tõusuteel, iga poole aastaga kasvavad hinnad 10%, ka loob Panama kanali laiendamine 40000 uut töökohta.

„Eestlaste jaoks on see ainulaadne võimalus, investeerida majja, mida tulevikus hakatakse võrdlema Sidney ooperimajaga,“ arvas Sepp.

Keskmine 2toaline 70 ruutmeetri suurune korter majas maksab 330000 USA dollarit ehk 3,6 miljonit krooni. Juba 20 eestlast on näidanud huvi kinnisvara soetamise vastu Panamasse, mis tuli Sepa sõnul ettevõttele üllatusena.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688