10. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

International Paper andis kasumihoiatuse

Käibelt maailma suurim puidust valmistatud toodete müüja International Paper andis eile kasumihoiatuse.

Ettevõtte III kvartali kasum tuleb madalam analüütikute oodatust, kuna maa müük on oodatust viletsam. Ettevõtte kasum tuleb suurem, kui II kvartali 52 senti aktsia kohta, kuid analüütikud ootavad kasumiks 63 senti aktsia kohta.

International Paper teatas, et maade müügist tuli kolmandas kvartalis umbes 100 mln dollarit kasumit, ehkki ettevõte prognoosis selleks numbriks 110-140 mln dollarit. Selle aasta kasumiks maade müügist on prognoositud 450-500 mln dollarit.

Ettevõte avaldab kolmanda kvartali tulemused 2. novembril.

International Paper on juba teine USA metsakompanii, kes on sunnitud andma kasumihoiatuse, kuna maa müük ei edene. Plum Creek Timber teatas 4. oktoobril, et kinnisvara müügist tuleb 94 mln dollarit, varem oodati selelst 110-120 mln dollarit.

International Paperi halb uudis tuli peale börside sulgemist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785