9. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Raudtee lasi konkursil peakorteri hinna vabaks

Eesti Raudtee avalike suhete juhi Urmas Glase sõnul lasi firma viimasel konkursil oma peahoone hinna vabaks, sest 212 miljoni krooniga ei tahtnud seda keegi osta.

Kolmandal enampakkumisel, mis kuulutati välja tänavu kevadel, osales neli ostuhuvilist. "Parimate pakkujatega peeti seejärel läbirääkimisi, mis võtavad ka oma aja," põhjendas Glase müügiotsuse venimist.

"Nii hull see asi ka ei ole, et hind oleks langenud kordades," sõnas Glase lõpliku hinna kohta, mida osapooled avaldada ei soovinud. "Konkurss välistas selle."

Glase lisas, et Eesti Raudtee peahoone müügi tagant pole mõtet otsida ka meeleheidet, sest riigifirma uus peakorter valmib eeloleval kevadel ning seejärel poleks neil vana hoonet lihtsalt enam vaja.

Ehkki Pikk 36/Olevimägi 5, 7 hoone asub Tallinna vanalinnas, on ta ehitatud möödunud sajandi 20ndatel aastatel kortermajaks. "Eks uus omanik otsustab, kas ehitab selle taaskortermajaks või jätkab kontoripindade rentimisega," märkis Glase.

Pika tänava kinnistu suurus on 1184 ruutmeetrit. Telliskivi tänavaspaiknevat 2618 ruutmeetrist ärimaad müüs Eesti Raudtee sel kevadel 30 miljoni kroonise alghinnaga. Parima pakkujaga käivad praegu läbirääkimised ja tõenäoliselt saab see hoonestatud maatükk müüdud, rääkis Glase.

9481 ruutmeetrise Suurtüki tänava maatüki eest tahtisEesti Raudtee saada vähemalt 50 miljonit krooni. Maast huvitunud Tallinna linna pakkumine firmataga ei rahuldanud. Praegu selgitavad Eesti Raudtee ja linn välja maa tegelikku hinda. Millal ja kas tehing üldse teoks saab, pole teada.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785