8. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pohlak ühendaks Kuressaare staadioni rannaga

Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku sõnul on liit valmis osalema Kuressaare vana staadioni ala ideekonkursil. Näiteks võiks seal ühendada supelranna laiendamise ja staadioni. Pohlaku kinnitusel tooks rahvuskoondise varustaadion Saaremaale ka Eesti A-koondise mänge ning klubide eurosarja kohtumisi.

Eesti Jalgpalli Liidu president ja FC Kuressaare omanik Aivar Pohlak on hoogsalt alustanud tegevust praeguse staadioni Eesti jalgpallielule säilitamise nimel, kirjutas Oma Saar.

Kuressaare linnavalitsus plaanib Väike-Roomassaare poolsaare osas välja kuulutada ideekonkursi ning Pohlaku sõnul on jalgpalli liit valmis seal osalema. Valminud on ka esmane eskiis ning asutud otsima rahvusvahelisi lisarahastamisvõimalusi.

Tema sõnul on koondis praegu suutnud klimaatiliselt ebasobivaid mänge vältida, ent juhul kui Eesti klubid edeneksid eurosarjades ning koondisele tuleks mõni novembri- või detsembrikuine kodumäng, ei oleks seda võimalik Tallinnas läbi viia. „Varustaadion saab asuda vaid klimaatiliselt Tallinnast erinevas kohas,” selgitas Pohlak, kelle sõnul oli valida kahe variandi vahel. Kärdla ja Kuressaare variante vaagides, langes valik viimasele.

Praeguseks on A. Le Coq Arena arhitektil Haldo Oravasel valminud esimene eskiis ideekonkursi tarbeks. Pohlaku kinnitusel on staadioni renoveerimise eskiisprojekti üks punkte see, et merelt vaadates meenutaks staadioni tribüün purjeka siluetti.

Jalgpalli liidu presidendi sõnul täidaks renoveeritud staadionihoone ka rannaga seotud funktsioone. „Rannapromenaad võiks tulla mere ja staadioni vahele, mereranna pikendus staadionini. Tribüünihoone all asuksid randa teenindavad ruumid. See on ju linna jaoks kõik positiivne,” rääkis Pohlak võimalikest arengutest.

Rääkides hinnast arvab Pohlak, et praeguse sotsiaalmaa sihtotstarbega jääks sealne hind 10 miljoni krooni kanti, samas usub ta, et isegi maa sihtotstarbe muutmisel ei tõuse hind oluliselt, kuna muinsuskaitse seisab taoliste kohtade miljööväärtuste eest kindlalt. Pohlaku arvates ei peaks maa sihtotstarvet muutma ning sel juhul oleks Eesti Jalgpalli Liit koostöös FC Kuressaarega valmis selle maa omandama.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785