28. september 2007

Merko Ehitus: meie sektoris palgakasv pidurdub

Järgmise aasta palgafondi kasvuks arvestavad ettevõtjad 10 protsenti, aga palgarallit vedanud Merko Ehituse arendusdirektor Agnes Hansen uskus, et tööjõukulude kasv nende sektoris järgmisel aastal pidurdub.

"Palgad on paindlikud tõusma, allamineku osas on pigem tegemist paindumatusega," märkis Hansen.

Clemco Baltic OÜ personalijuht Svetlana Laanela sõnul tõusevad nende ettevõttes palgad 10-15 protsenti ja seda eelkõige müügiesindajatel. Teistel töötajatel jääb palgatõus 5-8 protsendi piiresse, rääkis Laanela.

DHLi Baltikumi personalijuht Ave Kareda pakkus palgatõusuks keskmiselt 15 %. Rootsi omanikele kuuluva Bladhs Eesti AS-i personalijuhi Kätlin Käärti sõnul on nende palgatõusul piirid peal. „Rootsi omanikud ei taheta aru saada, et me ei ole enam low cost country,“ sõnas Käärt. „Erilist tõusu seetõttu ees ei ole, ehk 10%.“

Lisa loe esmaspäevasest Koolituse rubriigist.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688