27. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briti kinnisvarahinnad tõusevad krediidiprobleemide kiuste

Ühendkuningriigi kinnisvaraturg on suutnud viimase aja krediiditurgudel toimunud raskustest üle olla - hinnad jätkasid septembris tõusu.

Hinnatõusust teatas Briti suuruselt teine eluasemelaenu andja Nationwide, kirjutas BBC.

Vaatamata tõusule hoiatas Nationwide, et praegused krediidiprobleemid võivad turgu jahutada, kuna laenu saamise tingimused muutuvad karmimaks.

Septembris kasvasid kinnisvarahinnad Ühendkuningriigis 0,7%, kuigi varem ennustati, et tõus võiks olla 0,4%. Augustis oli tõus 0,6%. Aastane hinnatõus aga on Nationwide'i andmetel veidi aeglustunud. Eelmise aastaga võrreldes kasvasid hinnad septembris 9%, varem oli kasv 9,6%.

Ettevõtte hinnangul on aastane hinnatõus veidi tagasi tõmmanud Inglismaa keskpanga hiljutise baasintressimäära tõstmise pärast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785