26. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sooman: turg on passiivseid ostjaid täis

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman kommenteeris aripaev.ee-lehetkeseisu kinnisvaraturul.

"Me ei saa öelda, mitu tehingut maaklerid keskmiselt kuus on teinud, sest see annaks informatsiooni meie konkurentidele," ütles Sooman. "Meie käive märkimisväärselt langenud ei ole. Seis on enam-vähem sama nagu eelmise aasta samal perioodil. Maaklerite keskmine tehingute maht langenud ei ole," rääkis ta.

Samuti ei saa Soomani sõnul rääkida sellest, et mõnel piirkonnal oleks rohkem menu kui teisel. "Igas piirkonnas on ostjaid," nentis Sooman. "Hinnad on liiga kõrged, isegi kõrgemad kui kõrgajal," lisas ta.

Sooman jagas meelsasti ostjatele ka soovitusi. "Ärge rabelege, kuid pole mõtet ka kaua oodata. Kombake müüja taluvuse piire. Täna tasuks igal juhul kaubelda," seletas Sooman. "Kui pirukaid on leti peal mitu, siis ei pea seda kohe rabama," iseloomustas Sooman kinnisvara hetkeolukorda.

Samuti usub Sooman, et turul on kaineid ja kaalutlevaid ostjaid küllaga. "Passiivseid ostjaid on turg täis. Enam ei ole närvihaigeid, kellel on vaja kohe osta. Pole ka enam sellist olukorda, et ühe maja ostul tekiks enampakkumine," nentis ta.

Soomani sõnul on kruntide ja eramute müük muutunud ettevaatlikumaks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785