Sooman: turg on passiivseid ostjaid täis

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman
kommenteeris aripaev.ee-lehetkeseisu kinnisvaraturul.

"Me ei saa öelda, mitu tehingut maaklerid keskmiselt kuus on teinud, sest see annaks informatsiooni meie konkurentidele," ütles Sooman. "Meie käive märkimisväärselt langenud ei ole. Seis on enam-vähem sama nagu eelmise aasta samal perioodil. Maaklerite keskmine tehingute maht langenud ei ole," rääkis ta.

Samuti ei saa Soomani sõnul rääkida sellest, et mõnel piirkonnal oleks rohkem menu kui teisel. "Igas piirkonnas on ostjaid," nentis Sooman. "Hinnad on liiga kõrged, isegi kõrgemad kui kõrgajal," lisas ta.

Sooman jagas meelsasti ostjatele ka soovitusi. "Ärge rabelege, kuid pole mõtet ka kaua oodata. Kombake müüja taluvuse piire. Täna tasuks igal juhul kaubelda," seletas Sooman. "Kui pirukaid on leti peal mitu, siis ei pea seda kohe rabama," iseloomustas Sooman kinnisvara hetkeolukorda.

Samuti usub Sooman, et turul on kaineid ja kaalutlevaid ostjaid küllaga. "Passiivseid ostjaid on turg täis. Enam ei ole närvihaigeid, kellel on vaja kohe osta. Pole ka enam sellist olukorda, et ühe maja ostul tekiks enampakkumine," nentis ta.

Soomani sõnul on kruntide ja eramute müük muutunud ettevaatlikumaks.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed